Blev det något över?
PUBLICERAD 2022-11-01 09:11
Du kanske sparade köttet från Halloweenpumpan? I så fall har vi ett jättegott recept på en smakrik pumpasoppa med chili, kokosmjölk och ingefära.
Pumpasoppa med chili, kokosmjölk & ingefära
Ca 4 portioner
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 bit ingefära, riven
2 tsk urkärnad hackad röd chilifrukt
ca 600 g pumpakött, skuret i bitar
3 dl mjölk
3 dl kokosmjölk
salt och peppar
Fräs lök, vitlök, chili och ingefära (stor som en tumme ungefär) i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt pumpa, mjölk och kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
Mixa soppan slät med stavmixer. Späd med mer vätska om det behövs och smaka av med salt och peppar.
Garnera med lite persilja eller finhackad chili.
Smaklig måltid!